بیش از 1200 فعال ایرانی و افغانستانی: پیش از آنکه افغانستان قتلگاه زنان شود، صدای ما را بشنوید

3
Picture of محمد یراحی
محمد یراحی

...خوب بودن کافیست

بیش از ۱۲۰۰ فعال مدنی، سیاسی و حقوق زنان در ایران و افغانستان با صدور بیانیه ی مشترکی از جامعه جهانی خواستند که صدای زنان افغانستان را بشنوند و نگذارند این کشور تبدیل به قتلگاه زنان شود.

در این بیانیه که روز شنبه ۲۳ مرداد ۱۴۰۰ منتشر شده از مذاکرات صلح افغانستان به عنوان «چانه‌زنی برای کسب قدرت» و «مشروعیت بخشیدن به متهمان جنایت‌های جنگی و بانیان فجایع انسانی» نام برده شده و از نبود نماینده جامعه مدنی مستقل افغانستان در روند این مذاکرات انتقاد شده است.

امضا کنندگان این بیانیه نسبت به وخیم ترشدن زندگی زنان افغانستانی تحت حکومت طالبان هشدار داده و گفته‌اند: «خشونت سازمان یافته علیه زنان توسط طالبان، ارتکاب جرایم جنگی از جمله کشتار غیر نظامیان، غصب خانه‌‏ها و غارت اموال، تجاوز، ازدواج اجباری، خشونت‌های جنسی و جنسیتی و نقض فاحش حقوق بشر، آینده تاریکی را برای زنان افغانستان نشان می‌دهد

در این بیانیه از دبیرکل سازمان ملل، شورای حقوق بشر این سازمان و نهادهای حقوق بشری بین‌المللی خواسته شده «تا پیش از آن‌که افغانستان به قتلگاه زنان تبدیل شود» درخواست‌های آن‌ها از جمله «آتش‌بس فوری بین طرف‌های درگیر» مورد توجه قرار گیرد و «هر تغییر در رژیم سیاسی یا قانون اساسی این کشور بر اساس انتخابات و نه از طریق جنگ و دخالت‎‌های نظامی» اعمال شود.

«تشکیل یک هیات حقیقت‌یاب برای ارزیابی و پیگیری موارد نقض حقوق بشر و جنایات علیه بشریت»، «تضمین دسترسی مساوی همه کودکان دختر و پسر به آموزش»، و «تضمین حق کار و مشارکت در تمام ابعاد حیات اجتماعی و سیاسی برای همه اتباع افغانستان به ویژه زنان افغانستان»، از دیگر خواسته‌های مطرح شده توسط امضا کنندگان این بیانیه است.

در هفته‌های گذشته و پس از خروج نیروهای بین‌المللی از افغانستان، گروه ستیزه جوی طالبان دامنه حملات خود را گسترده کرده و با تصرف بسیاری از ولایات به ۵۰ کیلومتری کابل، پایتخت افغانستان رسیده است.

گروه طالبان فشار بر زنان افغانستانی را در راس برنامه‌های خود قرار داده و در روزهای گذشته گزارش‌های متعددی درباره عقد اجباری دختران ۱۲ سال به بالا برای اعضای این گروه منتشر شده است.

اهداف سند ۲۰۳۰ یونسکو

هدف ۳تضمین زندگی سالم و ترویج رفاه برای همه در تمام سنین

هدف ۸ترویج رشد فراگیر و پایدار اقتصادی، اشتغال کامل و مولد و شغل مناسب برای همه

مواد اعلامیه حقوق بشر

ماده ۸رعایت حقوق انسانی توسط قانون

ماده ۲۲حق امنيت اجتماعی

ماده ۲۳حق امنیت کار

ماده ۲۵حق خوراک و مسکن و مراقبتهای طبی و خدمات لازم اجتماعی برای همه

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
Print

دیدگاهتان را بنویسید